Vijesti

Nova Arma bit će predstavljena utorak, ali već su leakali prvi detalji

Posljednji vojnički taktički simulator Arma 3 izašao je prije 9 godina. Uslijedile su brojne ekspanzije, a sada se priprema teren za potpuno novu Armu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to sad već nije u domeni nagađanja, jer Bohemia Interactive je za 17. 5. u 19 sati zakazala “Future of Arma” prezentaciju, nakon čega je na internet procurio marketinški dokument koji izgleda prilično uvjerljivo te ne ostavlja previše prostora za dileme.

Hladni rat 1989.

Nova Arma zvat će se Arma Reforger i bit će preteča dosadašnjim igrama. Radnja je smještena u “alternativnu” 1989., kao igrač gradit ćemo karijeru vojnika, a naposlijetku i odabrati hoćemo li igrati za sovjetsku ili američku stranu.

Igra je smještena na otoku Emeron, kojeg će se kao fiktivne države sjećati oni koji su sa serijalom od početka. Veličine 52 kvadratna kilometra, Emeron je strateška točka koja može donijeti prevagu u Hladnom ratu. Osim dvije vojske, u velikom konfliktu sudjelovat će i različite plaćeničke frakcije.

U brojevima, dokument navodi 15 oružja, dvije vrste granata i 13 borbenih uloga što je, kada znamo da Arma nikada nije bila niti će biti arkadna pucačina, sasvim dovoljno.

Arma Reforger izvodit će se u novom Enfusion engineu, a dokument navodi i simultano lansiranje na PC-ju te po prvi put na konzolama. To su PS4, PS5, XONE te XSX/S, a kako izgleda saznat ćemo

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra