Vijesti

Nova PlayStation prijenosna konzola izaći će do kraja godine, tvrdi Henderson

Bombastično, pouzdani insajder Tom Henderson prošli tjedan otkrio je navodno postojanje nove PlayStation prijenosne konzole, a sada otkriva više detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kodnog imena Q-Lite, neće biti klasična prijenosna konzola poput Vite ili Switcha. Drugim riječima, novi PlayStationov prijenosni uređaj ne bi trebao imati hardver sposoban za nativno pokretanje igara, već bi na svojem 1080p ekranu reproducirao i igrao igre s PS5 ili clouda.

Rane verzije uređaja, kaže Henderson, imaju veliki ekran od 8 inča, haptičku vibraciju i adaptivne triggere poput DualSensea te standardne dodatke poput audio izlaza, zvučnika i sličnog. Gostujući u Iron Lords podcastu, Henderson je otkrio možda i najbitniju informaciju.

“Kako sada stvari stoje, izaći će krajem ove godine. Mnogi govore da će to biti u 2024., ali u ovom trenutku izgleda više kao studeni ove godine”, kaže Henderson.

Istovremeno, tvrdi Henderson, ali i brojni drugi manje ili više pouzdani insajderi, Sony radi na još dva PlayStation hardvera. Jedan je novi PlayStation 5, u svojevrsnoj slim izvedbi s odvojivim čitačem diskova, a drugi je hardverski napredniji PS5 Pro. Kada god da izađe, prijenosni Q-Lite planira se izdati između ta dva hardvera. Što znači da bi Sony uskoro mogao početi službeno otkrivati prve detalje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano