Nova velika otpuštanja u Microsoftu, najviše nastradao Activision Blizzard

Nakon što je ranije ove godine u nekoliko valova već otpustio preko 1900 zaposlenika diljem svojih gaming razvojnih studija, slijedi još jedan veliki val otpuštanja u Microsoftu.

Na tapeti je (i) ovaj put Activision-Blizzard koji broji većinu od 650 otpuštenih zaposlenika potvrdio je šef Xboxa Phil Spencer u emailu poslanom zaposlenicima.

Spencer u obraćanju navodi kako je i ovaj val otpuštanja dio strategije koja će, tvrdi, nakon influksa novih studija omogućiti svima bolje uvjete za rad, usklađene s dugoročnom vizijom tvrtke.

Vizija Microsofta je održivi razvoj i održivi rast, dodaje Spencer. Dijelom te “optimizacije” na tapeti su u najvećoj mjeri rukovodeće pozicije te timovi testera. Neće zatvoriti nijedan studio te ovim rezom nijedan projekt neće biti otkazan, tvrdi Spencer.

Obećali da neće

Internetom kruže informacije kako su najviše pogođene mobilne igre poput Warcraft Rumlea i i mobilnog Call of Duty: Warzonea, ali oba naslova nastavit će s radom i nastavit će dobivati podršku u narednom periodu.

Da podsjetimo, sve ovo slijedi nakon što je Microsoft uvjeravao agencije za zaštitu tržišta kako neće otpuštati zaposlenike te kako će sve igre, ako mu dopuste kupiti Activision Blizzard, nastaviti izlaziti na Game Passu koji pritom neće poskupiti. U prvih godinu dana od akvizicije Microsoft je prekršio sva tri obećanja, na što u upozorava i američki FTC.