Vijesti

Nova velika nadogradnja za PlayStation 5 stigla je svim igračima

Testirali smo je od kraja srpnja, a sada je nova velika nadogradnja operativnog sustava PlayStationa 5 dostupna svim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća novost je podrška za 1440p rezoluciju, koja će najviše razveseliti one koji vole igrati na PC monitorima. Igre koji podržavaju 1440p možete nativno pokretati u toj rezoluciji, a one koje se izvode u 4K skaliranjem na 1440p profitirat će s boljim anti-aliasingom. Za one čiji monitori podržavaju VRR, iz nekog razloga on zasad ne radi na ovoj rezoluciji.

Djelom nove nadogradnje je i glasovno pretraživanje Youtubea, zasad samo na engleskom jeziku. U bilo kojem trenutku, bilo kod igranja, bilo kod gledanja filmova, DualSenseu možete reći nešto tipa “Hey PlayStation, find efefej ejđar gaming portal on YouTube”, pa ako imate sreće, nekoliko trenutaka poslije gledat ćete nostalgično prisjećanje na Need for Speed Underground 2 našeg Kristijana (@yakuza_stinger).

Nadogradnju je dobila i PlayStation mobilna aplikacija, putem koje ćete od sad direktno moći pokrenuti Remote Play. Na Androidu ili iOS-u morate imati instalirane PS App i PS Remote Play aplikacije, a PS5 mora biti u rest modu. Na sličan način, putem PS Appa moći ćete zatražiti Share Play od prijatelja s kojim ste u Partyju.

Bolja organizacija korisničkog sučelja

Sučelje je sada preglednije s opcijom slaganja vlastitih lista igara. Tzv. Gamelist zapravo su folderi u koje možete kategorizirati naslove na način na koji želite, do maksimalno 100 igara u jednom.

Od ostalih novih mogućnosti izdvojili bismo poboljšanja party chata. Primjerice, kada sr pridužite Voice Chatu iskočit će notifikacija putem koje se odmah možete pridružiti sudionicima u igri koju igraju. Također, iz Voice Chata ćete moći od prijatelja direktno zatražiti Share Screen.

Jeste li zadovoljni s novom PS5 nadogradnjom? Koje velike mogućnosti još nedostaju?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano