Nove informacije o Battlefieldu 6: Naprednija destrukcija, NATO, Battle Royale, oružja…

Nakon što je Electronic Arts ranije ovog tjedna službeno otkrio dosta detalja o novom Battlefieldu kojeg etiketiraju kao nešto što će vratiti visine Battlefielda 3 i 4, red je na Tomu Hendersonu da otkrije više.

Jedan od najpouzdanijih insajdera na svijetu je na Insider Gamingu otkrio na kakvom tajnovitom modu radi Ripple Effect, novu razinu destrukcije, detalje o kampanji i više.

Radnja novog Battlefielda, koji će se zvati Battlefield 6 ili samo Battlefield, smještena je u blisku budućnost, negdje između 2023. i 2027. godine. Više nema Amerikanaca, Rusa i Kine, pa neće biti političkih kontroverzi, ali zato su tu NATO kao jedna frakcija te velika privatna vojna skupina kao opozicija.

Bez Rusije i Kine

Jedna od lokacija je Gibraltar koji se može vidjeti na prvoj i zasad jedinoj slici iz igre (u zaglavlju), a kampanja (te multiplayer) vodit će i na najmanje jednu lokaciju u SAD-u. A kada smo kod SAD-a, jedna tropska lokacija bit će poprište Battle Royale moda na kojem radi Ripple Effect. U BR-u jedna novost je dizanje i pomicanje downanih kolega

Dotaknimo se i klasičnog multiplayera kao okosnice novog Battlefielda. Cilj je isporučiti oko 45 različitih oružja na launchu (dakle otprilike dvostruko više od BF2042) i deset mapa koje će brojati do 64 igrača.

Što se tiče destrukcije, ona je drastično promijenjena. Henderson je uspoređuje s onom u Rainbow Six Siege te dodaje kako će veliki utjecaj imati kalibar municije, gdje će različita municija raditi različitu štetu. Dosad je destrukcija većinom bila skriptirana po elementima, tipa zidovi su uvijek padali na isti ili sličan način bez neke varijacije.

Sve to testirat će se negdje početkom iduće godine kroz veliko masovno testiranje, kojeg je plan zadržati i nakon lansiranja kao što je nekoć bio Battlefield CTE program gdje su igrači mogli testirati promjene prije nego se one lansiraju u punu igru.