Vijesti

Novi Gran Turismo već je u razvoju, sugerira njegov kreator

Razmak između šestice i sedmice bio je čak 9 godina. Čekanje je u međuvremenu skratio Gran Turismo Sport, međutim, izgleda da više neće biti golemih razmaka između dva velika nastavka omiljenog PlayStation racing naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najnovijem intervjuu japanskog Game Watcha, upitan što bi volio dodati u serijal u budućnosti, Yamauchi je sugerirao da je već krenuo raditi na nastavku. “Krenuli smo prema idućem, ali ne mogu vam još ništa otkriti. Šteta što ne mogu puno pričati”, prevodi nam Google Translate.

U ostatku intervjua Yamauchi je pričao najviše o VR podršci za Gran Turismo 7. Prvi dojmovi novinara o VR verziji GT7 su sjajni, što ni ne čudi kada Yamauchi kaže da je i on jako zadovoljan s mogućnostima PlayStation VR-a 2. I sam je sudjelovao u njegovom razvoju, odnosno predlagao je hardverske značajke koje su u konačnici ispunjene.

Yamauchi smatra da nisu sve igre pogodne za igranje u VR-u, ali racing naslovi imaju golemi potencijal. Razvoj tehnologije omogućuje bolje vizuale i veći pogled u daljinu, što u konačnici umanjuje potencijalne nuspojave poput mučnina. “Stiže nova era virtualnih utrka”, tvrdi.

Gran Turismo 7 na PlayStation VR 2 izlazi kao besplatno ažuriranje 22. 3., a franšizu će do kraja ove godine obilježiti još jedan veliki jubilej. Naime, završeno je snimanje prvog Gran Turismo filma, prvi kadrovi izgledaju fantastično, a više o svemu pročitajte ovdje.

Igra

Povezano