Vijesti

Novi model PlayStationa 5 je bolji, nakon testiranja smatra popularni tech Youtuber

Popularni tech Youtuber Austin Evans se s prethodnom izvedbom PlayStation konzole nije proslavio. Tada je zaključio da je Sony napravio korak unatrag, prognozirao je veće temperature, što se naposlijetku pokazalo potpuno netočnim. Sada je dobio novi CFI-1200 model koji je, izgleda, iznutra potpuno prerađen, a Evans sada ima bolju opremu za testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CFI-1200 zasad je dostupan tek u Australiji, ovih dana stiže i u Japan, a zatim će se razgranati u trgovine diljem svijeta. Austin Evans sada smatra kako je novi model bolji od prethodnih. Matična ploča je prerađena i značajno manja nego prije, hladnjak je također dodatno smanjen, ali zato se cijev koja odvodi toplinu sada proteže na obje strane konzole. Sveukupno, sva rezanja rezultirala su 200g lakšom konzolom te ukupnim dojmom kako bi sada i samo kućište moglo biti reducirano.

Sve to utjecalo je i na manju potrošnju energije koja, testira Evans, sada kod Astro’s Playrooma iznosi 201 vat, a prethodnici i originalna izvedba trošili su 218 i 229 vata. Rezultiralo je i manjim zagrijavanjem, koje Evans sada mjeri profesionalnom termalnom kamerom. Originalni PS5 je u istim uvjetima, nakon igranja Astros’s Playrooma na najtoplijem dijelu dostizao temperaturu od 52,4 stupnja celzijusa, a sada aktualni na najtoplijem mjestu mjeri 51 stupanj uz opasku kako je sada toplina ravnomjernije raspodijeljena na većoj površini. Što je dobro, smatra Evans.

Ukupan Evansov dojam je pozitivan, smatra kako je treći model PlayStationa 5 ujedno i najbolji dosad. A mi ćemo, poučeni prethodnim iskustvom, pričekati testiranja Digital Foundryja i GamersNexusa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano