Vijesti

Youtuberu prijete smrću zbog “loše” recenzije novog PS5

“Novi PS5 je lošiji”, zaključio je popularni tech Youtuber Austin Evans nakon što je dobio priliku testirati novu izvedbu te konzole. Mnogi su mu zamjerili način na koji je testiran novi PS5, kojeg neki nazivaju smiješnim (zaključci su donešeni na temelju mjerenja termalne temperature mobitelom), a nekolicina fanboya je pretjerala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretjerali su utoliko što su čovjeka psihički maltretirali, iznosili na internet njegove privatne stvari, a neki čak i prijetili smrću. Sve o tome Austin je ispričao u najnovijem videu.

Austin brani način na koji je recenzirao novi PS5. “Ono što sam vidio je to da novi PS5 radi na većim temperaturama, a sve na temelju termalnih slika koje sam uslikao”, ne odstupa od svojih stavova, a kojeg podupire jedna velika činjenica, a to je da je Sony u novom modelu drastično smanjio veličinu heat sinka. “Ne slažem se s nekima u stavu da je novo rješenje efektivnije u odvođenju topline”, zaključuje, a zatim ipak priznaje “nisam Sony da mogu apsolutno potvrditi lošije stanje, ali vodim se logikom da manje materijala za odvođenje topline znači lošije rješenje”.

S druge strane, nešto ozbiljnija ekipa iz Digital Foundryja također testira novi model. Oni postavljaju drugu tezu. “Logika nalaže da ako novo rješenje za hlađenje nije na nivou, da bi onda ventilator radio u većoj brzini kako bi odaslao višak topline”, kažu. Ne samo da ventilator ne radi jače, već je na novoj verziji PS5 on i nešto tiši. A potrošnja energije je konzistentna čak i nakon sati testiranja. Ipak, ni Digital Foundry nije napravio ozbiljnije termalno mjerenje za što čekamo nekoga tipa GamersNexusa.

Izdvojimo i post našeg forumaša @pravednik koji također iz iskustva tvrdi da je novi PS5 tiši od prethodne serije. Doduše, neznatno je tiški. “Kao da ima manji šum”, kaže, a planira ga testirati u komadu od 48 sati. Čekamo daljnje dojmove.

Zaslužuje li Austin Evans hejt javnosti, a prije svega zagriženih PlayStation fanboya zbog iznošenja vlastitog mišljenja?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano