Vijesti

“Novi” PS5 neće biti previše drugačiji od sadašnjeg

U posljednje dvije godine PlayStation 5 je već prošao kroz nekoliko internih redizajnova koji imaju za cilj ostvariti manje troškove proizvodnje i veću efikasnost odvođenja topline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako aktualna izvedba ima novi, manji procesor, koji se zagrijava manje, ali performanse su identične prvoj i svim ostalim verzijama konzole. Međutim, prema više izvora, Sony negdje za ovu godinu priprema bitno drugačiju izvedbu PlayStationa 5, svojevrsnu slim verziju.

O njoj smo prvi put pisali prošle godine. Manji i izgledom drugačiji PS5 potpuno će izbaciti čitač diska, koji bi se potom prodavao odvojeno. Hardverski bi to bio isti uređaj s identičnim performansama, a sada se insajder Henderson javlja s novim detaljima.

Naime, kako piše na svom Insider Gamingu, prototipi nove PS5 konzole već su podijeljeni nekim internim studijima, a iako ne saznaje konkretan odgovor, smatra se da odvojivi Blu-Ray pogon neće biti kompatibilan s aktualnom PS5 Digital izvedbom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano