Vijesti

Novi Splinter Cell još uvijek u razvoju, priča se o datumu izlaska

Još 2021. godine Ubisoft je potvrdio razvoj remakea Splinter Cella, novi početak serijala kojidatira još iz 2002. godine. Razvoj je povjeren studiju u Torontu, istom onom zaslužnom za Blacklist iz 2013., međutim, od onda se pojavila tek pokoja konkretna informacija.

Prve (konceptualne) slike uslijedile su 2022., a poslije toga ništa. Ranije ove godine uoči ljetne Ubisoft Forward prezentacije Ubisoft Toronto je teasao prvi konkretni prikaz igre, ali to se nije dogodilo. Što se događa s uskrsnućem Sama Fishera?

Tom Henderson na Insider Gamingu piše kako usprkos nagađanjima razvoj ipak nije prekinut. Razvoj se nastavlja pod kodnim imenom North, a za lansiranje se cilja 2026. godina. Ni sam Henderson nije uspio iskopati više informacija, ali optimistično zvuči sama činjenica kako se već priča o datumu izlaska.

Inače, radi se o reizdanju originala s otprilike istom pričom, ali “moderniziranom za novu publiku”. Čitava igra radi se iz nule na internom Snowdrop pokretaču (The Division, Avatar, Star Wars Outlaws…) te će iskoristiti nove tehnologije poput ray tracinga koji će se koristiti čak i u gameplay svrhe, gdje će protivnici moći otkriti Fishera putem refleksija (sjene, ogledala, itd.) ili RT zvuka.

Igra

Povezano