Vijesti

Ubisoft je i službeno razotkrio remake Splinter Cella

Izvori još od ljeta otkrivaju kako je novi Splinter Cell u razvoju, a sada je stigla i službena potvrda iz Ubisofta s dodatnim informacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Splinter Cell bit će remake originala iz 2002., a lead studio je Ubisoftov studio u Torontu, isti onaj zaslužan za Blacklist – posljednji Splinter Cell naslov iz 2013. te nove Far Cry nastavke i Watch Dogs Legion.

“Remaster, a onda i još malo više od toga”

“Za mene je remake to da napravite remaster, pa onda otiđete još malo dalje od toga”, izjavio je producent novog Splinter Cella Matt West. Poručio je kako će pokušati zadržati duh iz početaka serijala, što uključuje i zadržavanje linearnog načina igranja. Dakle, izgleda da se odustalo od ideje da Splinter Cell postane poput Hitman naslova s otvorenim levelima.

Developeri su zadovoljni što su nakon niza open world naslova dobili priliku raditi na fokusiranijoj igri. “Moći ćemo se posvetiti svakom kvadratnom metru levela”, poručuju.

Razvoj na remakeu Splinter Cella tek je započeo. Igru grade u Snowdrop engineu, istom onom kojem Ubisoft koristi u The Divisionu, ali i nadolazećem Avataru i Star Warsu, što nam se čini kao dobar potez, jer radi se o zaista jako dobrom pokretaču kojeg, uostalom, poznaju u dušu.

Budući da se radi o linearnijem naslovu, vjerojatno nećemo trebati čekati čitavu generaciju do njegovog lansiranja. Optimistično zvuči i završna misao kreativnog direktora Chrisa Autyja – “gradimo čvrstu bazu za budućnost Splinter Cella!”

Povezano