Idući Xbox bit će Windows PC, tvrdi novinar blizak Microsoftu

Prema Jezu Cordenu, novinaru koji slovi za jednog od najpouzdanijih za teme Xboxa i Microsofta, na X-u se osvrnuo na novi Xbox koji, kaže, neće biti klasična konzola kao dosad.

Corden poručuje kako će novi Xbox biti tzv. “referentni uređaj”. On će se snažno naslanjati na Windows operativni sustav, a u osnovi je unaprijed izgrađeni PC na koji će se ugledavati drugi proizvođači poput Asusa, MSI-a, Corsaira i drugih.

Novinar Windows Centrala konkretno navodi primjer Surface Pro 11, tableta i računala u jednom, u kojeg je Microsoft izložio sve nove AI značajke više kao primjer drugim proizvođačima kako graditi slične uređaje za Windows operativne sustave. Zanimljivo, u nedavnoj rošadi vodstva Microsoftove gaming divizije, za voditelje razvoja novog Xboxa postavljen je upravo tim koji je stvorio Surface.

Da rezimiramo, prema riječima Jeza Cordena i našem tumačenju, novi (ili samo idući?) Xbox bit će prototip Windows uređaja za igranje. Dakle, PC s Windowsom. Sa Steamom, Epic Games Storeom i drugim launcherima te najvažnije – s Game Passom. Prema riječima predsjednice Xboxa Sarah Bond, novi Xbox tvorit će “najveći tehnički skok između dvije generacije konzola”.