Vijesti

O Tencentu ovise novi nastavci System Shocka, a novi gameplay prikaz remakea izgleda sjajno

Razvojni studio Nightdive Studios još uvijek priprema remake kultnog System Shocka. Savjetima ih navodi kreator originala Warren Spector, međutim, serijal nije u rukama istog studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je Nightdiveov CEO Stephen Kick objasnio VGC-u, studio je osigurao prava za remakeoriginala, iz čega eventualno može proizići mogućnost remakea dvojke, ali sva daljnja prava leže kod kineskog Tencenta.

Inicijalno, prava za punokrvni treći nastavak prepustili su Warrenovom studiju Otherside, koji se kasnije pronašao u financijskom i developerskom paklu, pa je prava prodao dalje Tencentu koji navodno nije odustao od razvoja.

“Mislim da oni tehnički mogu upravljati četvorkom, peticom i budućim nastavcima, ali moraju prvo napraviti trojku“, objasnio je CEO Nightdivea.

Odlična suradnja s originalnim kreatorom

Lijepo zvuči informacija da Nightdive se konzultira s Warrenom Spectorom. “Sretni smo što ga imamo za savjete kada smo otišli predaleko ili možda nedovoljno. Definitivno nam dobro dođu povratne informacije takvog tipa”, zahvalan je na suradnji Stephen Kick.

Inače, remake System Shocka inicijalno se planirao za ovu godinu, ali poteškoće u razvoju gurnule su ga u 2023. U posljednjem gameplay prikazu poteškoće se definitivno ne naziru, System Shock izgleda bolje nego ikad i jedva čekamo zaigrati ga.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano