Vijesti

Omiljeni glasovni glumac prodaje NFT-ove; više nije toliko omiljen

Troy Baker jedan je od omiljenih glasova gaming industrije. Obilježile su ga uloge Joela u The Last of Usu, Nateovog brata u Unchartedu, Batman igrama, Bioshock Infiniteu… A sada ga je obilježila najveća kontroverza gaming industrije u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Troy Baker je započeo suradnju s Voiceverseom, kompanijom koja ima za cilj prodavati NFT-ove s glasovnim linijama. Ideja je ponuditi glasovnim glumcima nove mogućnosti zarade. U srži, Voiceverse je još jedan servis koji posreduje između glasovnih glumaca i kreatora kojima trebaju njihove usluge.

Tvit koji završava s “možete mrziti, ili možete kreirati, što će biti?” zasut je tisućama negativnih komentara. Osim činjenice da jedan od onih s kojim se poistovjećuju sada promovira nešto protiv čega se bore, igračima je najviše zasmetao citirani dio.

U međuvremenu, kontroverza je produbljena kada su se pronašli prvi slučajevi ukradenih glasova na Voiceverseu, što sveukupno nije bilo dovoljno Bakeru da se povuče iz suradnje. Ispričao se za sporni dio tvita, poručio je da nastavlja suradnju, pa pozvao ostale da nastave komentirati ako to žele.

Kako će i hoće li uopće ovo partnerstvo utjecati na daljnju karijeru omiljenog glumca tek ćemo saznati. Internet može biti grub prema onima koji nisu priklonjeni većinski omiljenim stavovima, a ako to nastavi biti prema Bakeru, pitanje je koji ulagač u AAA naslove će željeti takav balast u svojim igrama.

Povezano