Vijesti

Otkriveni su prvi detalji velike PS5 ekskluzive tvoraca The Getawaya i Blood & Trutha

Nekadašnji London Studio, a danas SIE London svoje zlatno razdoblje bilježi na PS2 s omiljenim The Getawayem, zatim se transformirao u studio koji za PlayStation radi party Eye-Toy, Move, VR naslove, a tek nedavno dobio je priliku odraditi nešto ozbiljniji Blood & Truth za PlayStation VR kojem je Filip (@Flipper) dodijelio 90/100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine oglas za zapošljavanje naslutio je kako PlayStationov studio u Londonu radi na još ozbiljnijoj PS5 AAA igri s velikim budžetom, a sada je to i službeno potvrđeno s prvim konkretnim detaljima za GamesIndustry.biz.

Smještena u fantasy Londonu, zasad bezimena igra bit će kooperativni akcijski online multiplayer i dosad njihov najambiciozniji naslov, otkriva dopredsjednica studija Tara Saunders. “Sveobuhvatna tema je unošenje fantasy i magičnih elemenata te iskrižati ih s poznatim svjetovima, a nama ne postoji ništa poznatije od Londona”, Tara komentira prvu sliku iz igre, a koju možete vidjeti iznad.

Kako će se igrati?

Zmaj prelijeće Londonski most, u pozadini je Big Ben, a ispod njega su magična čudovišta i stvorenja čije uloge tek treba dešifrirati. Nemamo apsolutno nikakvu ideju kako će se ovo igrati.

Igru SIE London razvija na vlastitom Soho engineu kojeg su stvorili baš za PS5, a ona će biti još jedan live service naslov, multiplayer igra koja cilja na masovnost te će, ovisno o uspjehu. nastaviti razvoj u godinama nakon izlaska, a Sonyju omogućiti konstantan izvor prihoda.