Otkriveno je koliko će GB težiti PS5 ekskluziva Godfall

Godfall je pozlaćen, spreman je za izlazak od prvog dana dolaska PlayStationa 5 kao konzolaška ekskluziva. Ujedno je Godfall prva PS5 igra čija je kutija u svojem fizičkom obliku dospjela u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako barem tvrdi CEO Gearboxa Randy Pitchford. Osim što je Godfall prva igra s vlastitom kutijom, svojevremeno je bila i prva službeno najavljena PS5 igra na The Games Awardsima, a sada i kao pionir izlazi s rezultatima vaganja.

Godfall će kao prava next-gen igra s 4K teksturama, ray-tracingom i ostalim blagodatima težiti samo 50 gigabajta. Otkriveno je to na poleđini pakiranja. Što znači da biste Godfall mogli instalirati čak 12 puta na svoj PS5, ako se istinitim ispostave informacije kako će konzola imati tek nešto manje od 650GB slobodnog prostora.

Koliko teže druge PS5 igre?

Kada pogledate veličinu Modern Warfarea koji zajedno s Warzoneom teži skoro 200 gigabajta mnogi su zabrinuti limitiranom količinom prostora na PS5. Međutim, zahvaljujući brzini SSD-a developeri više nemoraju duplicirati teksture, a Kraken dekompresija i poseban čip koji se bavi tom radnjom omogućuje lakše datoteke. Tako će, primjerice, unatoč detaljnijim teksturama Spider-Man: Miles Morales na PS5 biti manja igra nego na PS4. Na PS5 će težiti 50GB, a na PS4 52GB.

Demon’s Souls teži 66GB, a čak i za ogromnu igru poput Assassin’s Creed Valhalle procurile su informacije kako neće biti veća od 50GB.

Naravno, prije nego slavodobitno uskliknemo kako ćemo na PS5 moći imati 10+ igara istovremeno, pričekat ćemo da se izjasni ekipa iz Activisiona. Može li Call of Duty: Black Ops Cold War imati manje gigabajta nego slova u naslovu?