Vijesti

Ovo je FIFA-in odgovor na EA Sports FC

FIFA i Electronic Arts nisu uspjeli dogovoriti nastavak 30-godišnje suradnje i od ove jeseni svaki će ići svojim putem. Prijepori su nastali, naravno, oko novca, ali i oko prava na druge nogometne igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA kao svjetska krovna nogometna organizacija željela je sva druga virtualna iskustva imati preko sebe, na što čelnici EA nisu pristali. Gotovo istovremeno, EA je pustio trailer za EA Sports FC 24, a FIFA je predstavila prvi produkt nakon rastanka.

Matchday Challenge je besplatni naslov razvijen povodom nadolazećeg Svjetskog prvenstva za žene. Ono kreće 20. 7. susretom igračica Novog Zelanda i Norveške, a tada otprilike kreću i natjecanja u Matchday Challengeu. Radi se o trivia aplikaciji u kojoj će igrači u kviz stilu moći odgovarati na tematska pitanja, ali i predviđati ishode utakmica. Točnim odgovorima i rezultatima skupljate digitalne kartice, što je kolekcionarski segment koji će se širiti i na druga nogometna natjecanja u budućnosti.

Sličnu igru još u Kataru je igralo 600 tisuća igrača, a FIFA se za ovo prvenstvo nada barem jednakom recepcijom. Svjetska krovna nogometna organizacija tako nastavlja izlet u videoigre, što bi, u konačnici, trebala rezultirati potpuno novom nogometnom simulacijom koja će konkurirati EA Sports FC-u, eFootballu i nadolazećem UFL-u.

“Bit će to najbolja nogometna igra za djevojčice i dječake”, ranije ove godine poručio je Gianni Infantino. Možda već 2025. Nagađa se da bi FIFA-ino povjerenje mogli dobiti 2K ili Ubisoft, a tko će na kraju raditi novu FIFA-u tek moramo saznati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano