Vijesti

Ovo je kontroler za novi PlayStation VR

Baš kao što je prije 3 tjedna iznenadio najavio novi PlayStation VR za PlayStation 5, na isti način Sony je iznenadio razotktivanjem novih kontrolera koji su sve, a samo ne PS Move palice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony se eliptičnim dizajnom kontrolera priklonio sad već standardu kojeg je jednim djelom pokrenuo Steam s Valve kontrolerima, a zatim nastavio Facebook s Oculus Touch.

Kako kaže Sony, novi kontroler dizajniran je za veću imerziju i osjećaj značajnije svjesnosti unutar virtualnih svjetova. Imerzija je pojam koji je usko povezan i s DualSense kontrolerom, pa će i novi VR kontroleri pratiti inovacije koje je uveo PS5.

Nnovi VR kontroleri će, baš poput DualSensea, imati haptičku vibraciju i adaptivne triggere, ali tu inovacije ne prestaju. Kontroleri će moći prepoznati dodir i tako unutar igre manifestirati stisak šake što će se, pretpostavljamo, posebno izraziti u pucačinama.

Lijevi kontroler imat će analognu palicu, tipke trokut, kvadrat, L1, L2 i Create, a desni kontroler će također imati analognu palicu te tipke iks, krug, R1, R2 i Options.

Tipke L2 i R2 će, kao i na klasičnim kontrolerima biti triggeri, a tipke L1 i L2 će djelovati na stisak/zahvat i pokrivat će čitavo jedno područje kontrolera. Primjerice, stiskanjem tog područja u igri ćemo primati stvari u ruke.

Sony je na PS Blogu otkrio i kako će VR headset pratiti kontrolere u prostoru uz pomoć “tracking ringa” na dnu kontrolera, što vjerojatno znači da za njegovo funkcioniranje neće biti potrebna PS Camera kao dosad.

Sony nas uvjerava da će njihov novi VR uređaj redefinirati VR igranja, baš kao što je to svojevrsno napravio i još uvijek aktualna prva verzija PlayStation VR-a. Novi kontroleri će ovih dana doći i do developera, što ujedno znači i kako će PlayStation VR 2 (ili kako ga već nazovu) biti pušten u prodaju najvjerojatnije tokom iduće godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano