Vijesti

Ovogodišnji E3 je kompletno otkazan, čak i u digitalnom obliku

Doba najvećeg gušta za gamere i ona tri dana u godini velikih E3 konferencija su daleko iza nas. Pandemija je uništila i to, a neki upućeniji će reći da je samo ubrzala tranziciju na druge, za izdavače bolje formate prezentacije igara. U svakom slučaju, organizatori E3 objavili su tužnu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je prethodne dvije godine E3 postojao barem u digitalnom formatu, preko interneta, organizatori su ove godine odlučili kompletno otkazati sve. Kako kažu, učinili su to kako bi sve svoje napore usmjerili prema narednoj godini, kada za 2023. planiraju veliki comeback.

“Svu svoju energiju i resurse usmjerit ćemo prema revitalizaciji fizičkog i digitalnog E3 narednog ljeta”, poručili su iz ESA-e, organizacije koja brine o sajmu. Za razliku od E3 koji se idućeg ljeta planira vratiti u klasičnom obliku, najveći gaming sajam na svijetu, onaj u Kolnu, punom profilu vraća se već ove godine.

Gamescom je zakazan od 24. do 28. 8., a održat će se u tzv. hibridnom obliku. Jednim dijelom online, a jednim dijelom uživo, u Kolnu. Fizički dio u Kolnu neće biti ništa manji nego inače, održava se u istim prostorima na istoj površini, a dalje sve ovisi o broju prijavljenih izlagača i pandemijskim mjerama tamošnjih vlasti.

Povezano