Vijesti

P.T. je bio igriv na PS5 sve dok se nije umiješao Konami

Prije par tjedana pisali smo o otkazanom naslovu Silent Hilla koji je trebao vratiti franšizu na stare staze slave. Demo otkazane igre smatra se jednim od najboljih u povijesti, a svađa Kojime i Konamija stala je na put Silent Hillsu od kojih su mnogi igrači imali visoka očekivanja. Mnogi su se pitali ako će moći pokrenuti taj, sada već kultni demo na novoj Sonyjevoj konzoli. Barem na kratko, odgovor je bio – da.

Polygon i GamesRadar su prilikom isprobavanja PlayStation 5 konzole krajem listopada bili uspješni u prebacivanju P.T.-a s PS4 na PS5 konzolu. Michael McWherttor s Polygona je nekoliko puta odigrao demo i primijetio je da očekivano bolje izgleda na modernijem hardveru. Činilo se da P.T.-a neće progutati vrijeme, ali u pomalo neočekivanom obratu progutao ga je Konami – opet.

P.T.-u je prije nekoliko dana ukinuta podrška i danas ga je nemoguće odigrati na PlayStationu 5. Glavni osumnjičeni je bio Sony, zato što se ipak radi o njihovoj konzoli. No Sony je uperio prst u Konami. U preokretu kakvog se ne bi posramila ni meksička sapunica, Konami se odlučio još jednom pobrinuti da P.T. ostane samo sjećanje. Pretpostavljamo da imaju tim znanstvenika koji rade na neralyzeru iz Man in Black filmova kako bi i to sjećanje izbrisali.

Netrepeljivost među Konamija i Kojime je očito toliko velika da igrači nisu u mogućnosti odigrati jedan običan demo. Fascinantno je samo što se onda iz Konamija čude zašto su sve na lošijem glasu kod igrača jer u ovoj priči su najveći gubitnici upravo – igrači.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close