Vijesti

Patent otkriva kako PlayStation vidi implementaciju NFT-ova u igrama

Premda su gameri, ali i šire društvo već pokopali NFT-ove, novo objavljeni patent kojem je vlasnik Sony prikazuje relativno inovativnu ideju korištenja te blockchain tehnologije u igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je prvi primijetio SegmentNext, patent je potvrđen još 2021., a objavljen tek nedavno. Sony je prije dvije godine razmišljao (a možda razmišlja i danas) o sistemu koji bi igračima omogućio stjecanje jedinstvenih predmeta u igrama, a koji bi se potom mogli prenositi u druge igre, pa čak i na druge platforme.

Navodi se primjer u gdje igrač, koji prvi na svijetu pobijedi određenog bossa, dobije jedinstveno oružje. Jedinstveno oružje ili bilo koji drugi predmet može nastaviti koristiti u toj i drugim igrama, čuvati u kolekciji ili prodati. stvoriti suradnje s brojnim third-party razvojnim studijima i izdavačima.

Malo tko se više uopće usudi pričati ozbiljnije o NFT-ovima u igrama, budući da svaka rasprava povlači negativan publicitet. Osim Dr Disrispecta i Square Enixa, koji je već nekoliko godina u svojevrsnom padu, ali to ga ne priječi u ozbiljnom planiranju igara na blockchain tehnologiji.

ffa anketa

Imaju li NFT-ovi mjesta u igrama u 2023.?

S druge strane, budući da je patent planiran još prije dvije godine, ostaje dojam kako je Sony odustao od implementacije NFT-ova. Premda ne funkcionira na blockhainu, program lojalnosti PlayStation Stars donekle se približio takvoj ideji s digitalnim nagradama za razna postignuća u igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano