Vijesti

Phil Spencer iz Xboxa tvrdi da im ne trebaju igre na launchu Series X

Xbox je jučer imao uspješno lansiranje čak dvije konzole. Nije bilo prevelikog kaosa u trgovinama prilikom isporuke Xbox Series X i S konzola, nije bilo ni masovnih prijavaka kvarova, igre iz prošle generacije izvode se odlično (i bolje nego na PS5), a nedostaju jedino ekskluzivne launch igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Xboxa Phil Spencer za Shacknews otkrio je da ga nedostatak ekskluzivnih igara na launchu ne dira previše. “Znam da će novinari potencirati Xbox postavu igara protiv PS5 postave. Ali ako su obje konzole kompletno raspradane, onda tu ne vidim problem”, kaže Phil Spencer.

I ne samo to. Spencer vjeruje kako će pobjednika ove prve bitke uslijed blagdanske sezone odlučiti tek proizvodni kapaciteti. Jer i Microsoft i Sony sve svoje konzole rasprodaju čim se nađu u prodaji. Phil Spencer je u biti izjavio ono što svi znamo. Postava igara u praksi je nebitna, jer realno, ni PlayStation 5 nema neku ekstra posebnu postavu igara, makar je i ona puno bolja od Microsoftove nule.

Phil Spencer se zatim osvrnuo na odgodu Halo Infinitea, za kojeg smatra da je bitan više kao neka njihova emocionalna satisfakcija, a s njim i bez njega konzole bi se prodale u istom broju primjeraka. Naposlijetku, Microsoft ne može prodati više konzola nego što ih je sposoban proizvesti.

Za kraj se Spencer osvrnuo na budućnost. “Zapravo, mogli bismo diskutirati da su oni naredni blagdani 2021. bitniji od ovoga danas. Obje konzole onda više neće imati probleme s isporukom, a tada će od ograničenja isporuke biti važnija potražnja igrača”, s čime je zapravo šef Xboxa dao naslutiti da se ne brine, jer vjerojatno će tada već imati respektabilan broj first party ekskluziva.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano