Vijesti

Phil Spencer podržava Sonyjevo kopiranje Game Passa

U javnost su procurili planovi Sonyja o redizajnu PlayStation Plusa koji će u tri razreda usluga uključiti i jednu koja će djelovati po uzoru na Game Pass, a Phil Spencer u intervjuu za IGN pozdravlja inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dopuštanje kupcima da igraju ono što žele pravi potez. Kada čujem da drugi rade stvari poput Game Passa, to mi ima smisla, smatram da je to pravi potez”, poručio je šef Xboxa.

Što se tiče Microsoftove pozicije, okretanje Sonyja ka preplatama Spencer ne vidi nužno kao priznanje. “Mi moramo nastaviti inovirati, nastaviti se natjecati, stvarati prednost na način da ulazimo prvi jer to nisu stvari koje nitko drugi također ne može napraviti.”

Okretanje pretplatama je neizbježno

Spencer smatra kako je okretanje takvom modelu naplate neizbježno, te očekuje i od Sonyja da lansira igre od prvog dana na svoju pretplatničku uslugu. Čime je zapravo bocnuo PlayStation, jer njegov šef Jim Ryan ranije je objasnio zašto to nebi funkcioniralo.

“Razvoj velikih ekskluziva košta preko 100 milijuna dolara. Stavljanje tih igara u pretplatnički model nije održiv. Želimo učiniti igre većima i boljima, a u konačnici da takve igre budu sve učestalije. Stavljanje takvih igara u nekakvu vrstu pretplate, za nas, nema nekog smisla. Za druge koji se nalaze u drukčijoj situaciji, tako nešto može imati smisla. Želimo proširiti naš postojeći ekosustav i stavljanje novih igara u pretplatu nam se ne uklapa u planove”, pričao je Jim Ryan prije 15 mjeseci.

Doduše, Jim Ryan je tada odbacivao mogućnost bilo kakve pretplate poput Game Passa, ali godina je dugi period, a stavovi se mijenjaju.

Xbox Game Pass lansiran je sredinom 2017., a danas broji oko 20 milijuna pretplatnika. Pretplatnici za 10 eura mjesečno mogu igrati preko 300 igara, koje uključuju Microsoftove ekskluzive od prvog dana, a povremeno od prvog dana svoje mjesto pronađu igre drugih izdavača poput Outridersa, Back 4 Blooda i drugih.

Prema glasinama, Sonyjev konkurent bit će nešto jeftiniji, ali zato neće nuditi ekskluzive od prvog dana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano