Vijesti

Sony priprema teren za lansiranje svog Game Passa

Nakon glasina iz ozbiljnih izvora kako Sony za proljeće priprema ozbiljnu konkurenciju Xboxovom Game Passu, u Velikoj Britaniji zaposlenicima trgovina javljeno je kako uskoro prestaju prodavati PlayStation Now kartice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja se ukida 21. 1., a Jeff Grubb s GamesBeata prenosi upte vodstva lanca trgovina Game zaposlenicima kako već do kraja srijede 19. 1. moraju ukloniti sve poklon kartice s polica.

PlayStation Now je prvenstveno servis za streamanje PlayStation igara. Od nedavno ima i mogućnost klasičnog downloada kompatibilnih PS4 igara, međutim, nikada nije postao službeno dostupan u Hrvatskoj. Pritom ni u podržanim zemljama nije ostvario potencijal, a dojam je kako je Sony već odavno odustao od njega.

PlayStation Plus će se podijeliti na tri dijela

Informacije o povlačenju PlayStation Now servisa stižu nakon što je Jason Schreier s Bloomberga došao do internih dokumenata o projektu kodnog imena Spartacus. Sonyjev plan je dodati još dva stupnja pretplate PlayStation Plusu.

  1. Prva razina: Klasičan PS+ sa sadašnjim beneficijama – online igranjem i besplatnim mjesečnim naslovima
  2. Druga razina: Katalog velikog broja igara poput Game Passa
  3. Treća razina: Mogućnost streamanja igara iz prethodne razine i pristup klasicima s PS1, PS2, PS3 i Vite.

Prema dokumentima koje je zaprimio Schreier, Sony u drugu razinu PlayStation Plusa ipak ne planira nuditi svoje first party ekskluzive od prvog dana poput Microsofta. Stoga možemo očekivati nešto nižu cijenu od konkurencije, a ostatak kataloga bio bi al pari Game Passu.

Istovremeno, najava treće razine idealno se poklapa s novim ažuriranjem Cernyjevog patenta za emulaciju igara s prošlih generacija.

Konačna reorganizacija planira se u proljeće, a Sony bi karte mogao otkriti već za koji tjedan na State of Play prezentaciji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano