Vijesti

Phil Spencer se pita zašto Helldivers 2 nije na Xboxu: “Nisam siguran kome to koristi”

Šef Xboxa Phil Spencer uvijek je bio zagovornik uklanjanja granica između platformi. Dok je Xbox bio u jako nepovoljnom položaju u odnosu na PlayStation, kritizirao je ekskluzive i prakse ekskluziva. Potom se kasnije, kupovinom studija poput Bethesde, i sam priklonio praksi koju je nekoć kritizirao. Međutim, velika ulaganja nisu se odrazila na rezultate te je Xbox noćas najavio plasiranje svojih igara na druge platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak prvo s četiri igre kako bi se vidjelo kakvog raspoloženja su PlayStation i Nintendo igrači, a potom će učiti i razrađivati strategiju za dalje. Čelništvo Microsofta složno je u ideji da ulaskom među stotine milijuna igrača se može stvoriti dodatna vrijednost vlastitim IP-evima, a u konačnici i Xbox ekosustavu i samoj Xbox konzoli.

S tim na umu, Spencer više ne vidi zašto bi netko držao slične naslove ekskluzivnima za svoju konzolu. Novinaru Stephenu Totilu na Game Fileu precizirao je na koju igru točno misli. To je Helldivers 2 koji se ovih dana pokazuje izrazito uspješnim za Sony.

“To i mi radimo”, ipak priznaje

“Kada gledam Helldivers 2, to je odlična igra i pohvale timu za lansiranje na PC-u i PlayStationu, ali nisam točno siguran kome u industriji pomaže to što igra nije na Xboxu, ako pokušate uvjeriti sami sebe da je to nekako nekome negdje koristilo”, kaže Spencer, pa ipak priznaje da postoji “naslijeđe” u konzolaškom igranju gdje nositelji platforme misle da im koristi ne izdavanje igara na drugim platformama. “Mi radimo isto”, priznaje.

Inače, Helldivers 2 nastavlja sa sjajnim rezultatima i već danima podiže rekord broja igrača za neku Sonyjevu igru na PC-u. Noćas je premašio 250 tisuća istovremenih igrača. Phil Spencer svakako bi volio tu igru na Xboxu. Isto kao što bi čelnici Sonyja voljeli, primjerice Hellblade 2, osobito jer je original svojevremeno izašao na PS4 dok studio još nije bio u vlasništvu Microsofta.

Igra

Povezano