PlayStation 4 nadogradnja 5.0 je vani, neočekivano stigla podrška za klanove

Iako nešto lošija po broju novih mogućnosti, iz Sonyja se itekako imaju čime pohvaliti s novom nadogradnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon za Sony neobično dugih skoro dva mjeseca testiranja, konačno je stigla nova velika nadogradnja operativnog sustava svim PlayStation 4 korisnicima.

Najveće iznenađenje, a ujedno i mogućnost koja nije bila dostupna onima koji su testirali nadogradnju u beti svakako je podrška za klanove, odnosno teamove, i međutimske dvoboje. U nastavku pronađite detaljnije o svim novostima u veeelikoj 5.0 nadogradnji.

Teamovi

Iako je 5.0 nadogradnja vani od jučer, timovi i timska natjecanja stižu tek sutra 5. 10. Kroz “Events” tab moći ćete pristupiti i kreirati timove do 100 igrača, koji će zatim moći sudjelovati i kreirati različita natjecanja.

Kapetani timova moderiraju timove, prijavljuju ih na natjecanja, te izazivaju druge timove. Za početak, jedina dostupna igra je Uncharted 4, međutim, ubrzo bi trebale i druge velike igre omogućiti podršku za ovakav način igranja.

Hrpa socijalnih mogućnosti

Obitelji i roditeljske mogućnosti

Sony se u sad već aktualnoj nadogradnji poprilično posvetio roditeljima i njihovim obiteljima. Tako će igrači s djecom moći detaljno odrediti koje igre, s kim i kako će njihova djeca igrati. Također, sve mogućnosti upravljanja dostupne su i kroz Sonyjevu web stranicu.

Ostale novosti

Nadogradite i PlayStation aplikacije

 Sve novosti navedene iznad ažurirane su i kroz tri PlayStation aplikacije. Službene PlayStation 4 aplikacije, te Communities i Messages aplikacije.