Vijesti

PlayStation ekskluzive uskoro dostupne na mobitelima?

PlayStation Studios zapošljava novog voditelja odjela zaduženog za razvoj igara na mobitelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao voditelj odjela mobilnih uređaja, posjedovat ćete i razvijati strategiju mobilnih igara za PlayStation Studios i pomoći u izgradnji temelja za buduće mogućnosti rasta.” – stoji na popisu poslova podijeljenom na forumu za igre ResetEra

Osim širenja razvoja mobilnih igara, posao zahtijeva “fokus na uspješnoj prilagodbi najpopularnijih Playstation franšiza za mobilne uređaje.”

Popis također kaže da će novi voditelj odjela mobilnih uređaja surađivati ​​s voditeljskim timom PlayStation Studios-a na izradi i postavljanju ciljeva proizvoda za “3 – 5-godišnji vremenski okvir”.

Mobilno igranje ogroman je sektor s više milijardi dolara i najveće kompanije za igre već su to odavno primjetile.

Od glavnih proizvođača konzola, Nintendo je jedna od uspješnijih tvrtki koje posluju na mobilnim uređajima zahvaljujući partnerstvu s programerima poput Niantica koji su napravili hit igre poput Pokemon Goa.

Nezavisni izdavači poput Activisiona također vide velike hitove s mobilnim verzijama Call of Dutya. U međuvremenu Blizzard se također želiti proširiti na mobilne uređaje s već nekoliko projekata za platformu u pripremi.

Sony je nedavno najavio da će zatvoriti PSN Store na PlayStation Viti. S obzirom na snagu pametnih telefona, PlayStation možda na mobitel gleda kao na novi put za ručno igranje.

Također ostaje vidjeti kako će igre točno izgledati za mobilne uređaje, s obzirom na to da se PlayStation očito usredotočio na blockbuster igre za konzole poput PlayStation 5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano