Vijesti

PlayStation fanovi smatraju da ih je Kojima izdao, traže zabranu Xbox ekskluzive, ali Kojima ih i dalje voli

Nimalo iznenađujuće jučer se Kojima javio u Xbox Showcase prezentaciju te najavio ekskluzivnu suradnju s Xboxom. O suradnji takvog tipa šuškalo se posljednjih mjeseci, a sada kada je konačno potvrđena, najzagriženiji PlayStation fanovi osjećaju se izdano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojima će “nešto dosad neviđeno” pokušati ostvariti koristeći gotovo neograničenu računalnu snagu Microsoftovih Azure servera. Međutim, nije računao na isto tako gotovo neograničenu ljubav najzagriženijih fanova prema PlayStationu. Na Twitteru trendiraju heštegovi protiv Kojime, a oko 1500 potpisa prikupljeno je na peticiji naziva “Otkažite ekskluzivnu Kojiminu igru za Xbox”.

Ipak, suradnja s Xboxom ne znači kraj. Studio Kojima Productions je sugerirao kako se suradnja odnosi samo na taj jedan projekt.

“Nakon najave partnerstva s Microsoftom za korištenje cloud tehnologije, mnogi su nas pitali što je sa suradnjom sa Sonyjem. Budite uvjereni da nastavljamo jako dobro partnerstvo s PlayStationom”, poručio je studio na Twitteru. Suradnja bi se mogla nastaviti već s Death Strandingom 2 ili možda čak s Overdoseom koji je navodno nova Kojimina igra.

Treba napomenuti kako Kojima nije jedini u tom trojcu koji surađuje s Microsoftom po pitanju mrežne tehnologije. Surađuje i sam Sony, koji je 2019. s Microsoftom sklopio partnerstvo o korištenju Azure servera za PlayStation Network te streamanje svojih igara iz clouda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano