Vijesti

PlayStation igrači najviše igraju igre za jednog igrača

Jedan od najvećih hakerskih “upada” u povijesti gaming industrije, onaj na Sonyjev studio Insomniac ne prestaje curiti nove povjerljive podatke. Otkriveni su planovi studija, sve nadolazeće igre, pa čak i radnje istih, a fajlova ima preko 1,3 milijuna što će se češljati mjesecima. Sada je u javnost došla interna metrika igrača na PlayStation platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analiza ukazuje da od lansiranja PS5 igrači kontinuirano provode više sati u naslovima za jednog igrača nego u multiplayer naslovima. Iz mjeseca u mjesec broj ukupno provedenih sati u igrama za jednog igrača najmanje je 50% veći, a osobito je to bio slučaj u prosincu 2022. kada je udio iznosio čak 59%. Istovremeno, 20% igrača igralo je F2P naslove te 21% multiplayer naslove za koje je potrebna PS+ pretplata.

Rezultati su slični i kada se kombiniraju PS4 i PS5 baze igrača. Od početka 2019. do zaključno s veljačom prošle godine svakog mjeseca SP naslovi prevladavaju na PlayStationu. Čisto za konkretnu usporedbu, u tom razdoblju igrači su proveli 2,4 milijardi sati u SP naslovima, 0,91 milijardu u F2P naslovima te 0,6 milijardi sati u premium MP naslovima.

Povezano