Vijesti

PlayStation PC je novo ime pod kojim se Sony nastoji približiti PC tržištu

Sony je na PC-ju odbacio PlayStation Mobile ime te nas na Steamu upoznao s novom oznakom. PlayStation PC je novo registrirana kompanija pod kojom će Sony grupirati sva svoja nastojanja prema PC platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je novu kompaniju registrirao još u travnju ove godine, pa iako je novo ime svojevrsna formalnost, jer koga uopće briga izdaje li PlayStation igre PC ili Mobile divizija, ono je ujedno jasan znak koji obilježava ozbiljniji pristup PC-ju.

Nedje u prvoj polovici iduće godine PC igrači moći će zaigrati Uncharted Legacy of Thieves kolekciju, a sam početak godine – 14. 1. obilježit će lansiranje God of War reboota na Steamu i EGS-u.

Days Gone i prvi Horizon već su dobili svoj PC tretmana, a za očekivati je portove i drugih PS4 ekskluziva poput Boodbornea, Infamousa, Ghost of Tsushime, The Last of Us i drugih. Sjetimo se i kako se prekjučer u Steamovoj bazi pojavila i prva PS5 ekskluziva – Sackboy.

Cilj usporedni izlazak first-party igara na konzolama i PC-ju?

Šef PlayStationa Jim Ryan već neko vrijeme izražava želju da približi velike IP-eve širokim masama igrača. To upravo i izvodi portovima za PC, nastavit će razvijanjem novih igara za mobilne telefone, a partnerstvo s Discordom trebalo bi dodatno okrupniti PlayStation ekosistem.

Međutim, postavlja se pitanje namjerava li PlayStation, poput Xboxa, kompletno izjednačiti konzolašku i PC diviziju? Do usporednog izlaska ekskluziva na PlayStation konzolama i PC-ju proći će sigurno još neko vrijeme.

Povezano