Vijesti

Prva PlayStation 5 ekskluziva pronađena je u bazi Steama

Izvjesno je da će nakon Days Gonea, Horizona, Uncharted serijala i drugih PS4 ekskluziva na PC uskoro uslijediti i prva Sonyjeva PS5 igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Steamovoj bazi pronađen je tzv. projekt Marmalade, što je kodno ime za Sackboy: A Big Adventure, a jedan od brancheva naziva Sumoqa aludira na ime razvojnog studija, odnosno na Sumo Digital. Iz fileova je vidljivo kako developeri Sackboya na PC-ju testiraju već pola godine, a posljednja nadogradnja odrađena je prije nekoliko sati.

Sackboy: A Big Adventure platformer je koji je Sony lansirao usporedo s PS5, a od prvog dana simpatični Sackboy u novom ruhu dostupan je i na PS4. Radi se o kvalitetnom platformeru visoke razine produkcije koji smo preporučili svima, a posebno roditeljima za igranje s djecom.

Iskusan developer otvara put drugim ekskluzivama

Kao takav čini nam se kao neobičan izbor za PC port prve PlayStation 5 igre, međutim, Sumo Digital je svestran studio s pregršt iskustva rada na različitim platformama. Sigurno je kako su u dosadašnjoj plejadi PS5 ekskluziva oni sposobniji od drugih portati svoju igru.

A kada smo kod PS5 ekskluziva svi se sjećamo reveal trailera za Demon’s Souls koji je naveo izlazak remakea i na PC, što je Sony naposlijetku okarakterizirao kao pogrešku. Ne sumnjamo kako će i on kad-tad pronaći svoj put na PC, no jedna druga PS5 ekskluziva ima još veći PC potencijal.

A to je Destruction AllStars kojeg bi Sony mogao uskrsnuti kao F2P naslov, odnosno, bio bi glup ako to ne napravi. A glup bi bio ako i fantastični Returnal ne isporuči na PC. Roguelike žanr je tradicionalno popularan na PC-ju, igrači bi ga dočekali raširenih ruku, a Housemarque je također studio s pregršt iskustva razvoja igara na PC-ju.

Koju PlayStation ekskluzivu biste još željeli igrati na PC-ju?

Igra

Povezano