Vijesti

PlayStation Portal bežično će raditi samo s dvoje novih PlayStation slušalica

Nekadašnji PlayStation Q ili PlayStation Q-Lite jučer je dobio novo ime, cijenu i okviran dan izlaska. Novi uređaj za streamanje igara zove se PlayStation Portal, koštat će 220 eura, a izlazi negdje na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su očekivali kako će Portal biti sposoban pokretati igre iz clouda, međutim, ovaj tek nekoliko desetaka eura jeftiniji uređaj od Nintendo Switcha reproducirat će isključivo igre s vašeg PS5. Ako ga posjedujete. To je jedno razočaranje, a drugo razočaranje je izostanak Bluetootha, kojeg bismo inače očekivali u svakom drugom prijenosnom uređaju.

S Portalom nećete moći povezati bežične slušalice koje koriste Bluetooth. S druge strane, Portal ima klasičan 3.5mm priključak, što znači da ćete moći žično koristiti većinu klasičnih headsetova. Međutim, Sony je zvuk na ovom, ali i svim drugim uređajima zamislio na drugačiji način.

Link tehnologija

Osmislio je tzv. PlayStation Link tehnologiju koja je, kaže, sposobna bežično isporučiti kvalitetniji zvuk s kraćim odzivom. To ujedno znači i da Pulse 3D headset nije kompatibilan s Portalom, ali zato su tu dva nova audio uređaja. Ako želite imati bežični zvuk s Portalom, to ćete moći postići isključivo s novim Pulse Elite i Pulse Explore slušalicama.

Pulse Explore su klasične in-ear male buds slušalice s dva mikrofona i AI tehnologijom uklanjanja pozadinske buke. A Pulse Elite je klasični headset, nasljednik 3D Pulsea, koji se osim Link tehnologije izdvaja i kvalitetnijim mikrofonom na izvlačenje. Oboje izlaze kasnije ove godine. Elite po cijeni od 149,99 eura, a Explore, iznenađujuće, za još skupljih 219,99 eura.

Oba nova bežična audio uređaja s Portalom će se spajati bez ikakvih drugih dodataka, budući da je PlayStation Link tehnologija već ugrađena, a za spajanje s PS5 i PC-jem tu je USB adapter poput onih koje imaju i sve starije generacije PlayStation headsetova.

Da rezimiramo, ako se ne želite zezati s kablovima dok igrate na Portalu, jedine opcije su vam ova dva audio uređaja. Što znači kako će vas bazni setup koštati najmanje 369.98 eura.

Povezano