Vijesti

PlayStation Portal blokira sve osim igranje igara

PlayStation Portal kod nas neće prije iduće godine, ali jučer smo prenijeli dojmove novinara sa zapada koji su prvi dobili priliku testirati nadolazeći PlayStation prijenosni uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo pisali, dojmovi su uglavnom pozitivni, ali PS Portal nije za svakoga. Ima samo jednu namjenu i ne pruža nikakvu dodatnu vrijednost osim one primarne – streamanja igara s vlastite PS5 konzole. Pritom u kvalitetnim mrežnim uvjetima to radi jako dobro i rijetko ćete primijetiti razliku u odnosu na klasično igranje, osobito ako se nalazite kod kuće, međutim, to je sve od ovog uređaja.

Tako PS Portal ima samo jednu jedinu aplikaciju – onu za streamanje igara. Integrirani PS Remote Play. Uređaj s ekranom dijagonale ekrana 8 inča, koji je pritom jako dobar i novinari ga hvale, nema Netflix, Spotify ili bilo kakvu drugu zabavnu ili utility aplikaciju.

Media aplikacije blokirane

U redu, PS Portal streama igre s PS5 konzole, onda sigurno može streamati i media aplikacije poput Netflixa, Youtubea i Spotifya? To bi bilo logično. Međutim, po njihovom pokretanju dočekat će vas poruka – ne može. Saznajemo to iz pregleda Tom’s Guidea, koji za razliku od većine drugih medija bilježi i probleme s reprodukcijom, pa kaže da njegovo iskustvo na idealnoj mreži i nije bilo toliko idealno.

S konačnim dojmovima ćemo pričekati jednom kada ga primimo u ruke, a još više informacija saznat ćemo sutra kada će ga dobiti prvi igrači. Po svemu sudeći, PlayStation Portal je 8-inčni ekran s integriranim DualSense kontrolerom i jednom jedinom svrhom, što zvuči kao prilično upropašten potencijal. U Hrvatsku dolazi sredinom siječnja iduće godine.

Povezano