Vijesti

Sony je uložio dodatnih 200 milijuna dolara u Epic Games

Prije manje od godinu dana Sony je u Epic Games investirao 250 milijuna dolara, a danas je objavljeno kako je ukupna cifra narasla na gotovo pola milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je zajedno s drugim ulagačima kompletirao ulaganje od milijardu dolara u Epic Games. Kako javljaju tvorci Fortnitea i Unreal Enginea, Sony je uložio najvećih 200 milijuna, a različiti investicijski fondovi prikupili su ostatak te je sada vrijednost kompanije procijenjena na 27,7 milijardi dolara.

Sonyjev CEO Kenichiro Yoshida komentirao je da je ovo samo nastavak suradnje ove dvije kompanije. Žele produbiti odnos i zajedno s Epicom isporučivati revolucionarna iskustva najnovijim tehnologijama koje će podržavati kreatore igara.

Što od ulaganja ima Sony?

Jasno je da Sony tu prije svega misli na Unreal Engine koji će ove godine izaći u svojoj petoj i najnaprednijoj verziji dosad. Uostalom, mogućnosti Unreal Engine 5 grafičkog pokretača Epic je demonstirao prošle godine baš na PS5.

Sony vjerojatno planira i svoju ekspanziju na PC koju će u tom slučaju raditi na Epic Games Storeu. Podsjećamo, Days Gone uskoro stiže na PC, a slijedit će ga i druge Sonyjeve ekskluzive. Potvrdio je to šef PlayStationa Jim Ryan. Za razliku od drugih najvećih Sonyjevih igara, Days Gone rađen je baš u Unreal Engineu.

Epic kaže da će im novi krug investicija pomoći u bržem razvoju njihovog strateškog plana, a to je u jednom pojmu tzv. Metaverse. Metaverse u ovom slučaju označava sinergiju svih Epicovih usluga u igara u jedan ekosustav koji bi kompletirao sve ono što vam treba za život u digitalnom svijetu.

Koliki postotak Epica sada drže Sony i ostale kompanije ne znamo, ali znamo kako CEO i osnivač Tim Sweeney i dalje ostaje većinski vlasnik.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano