Vijesti

Počeo je EURO, danas igra i Hrvatska, a Konami još uvijek nije ubacio sve naše igrače

Svu nesposobnost Konamija definitivno oslikava cijela saga oko nogometnog EURA. Konami je zakupio ekskluzivna prava za korištenje natjecanja u svojim igrama, ali bolje da to nije napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako EURA 2020 nema u FIFA-i 21, ali praktički ga nema ni u PES-u. Unatoč tome što su iskrcali vreće love za licencu, Konami još uvijek nije osvježio rostere igrača za PES 2021.

I ne samo to. Nove dresove dobili su samo Njemačka, Italija, Španjolska, Švedska, Danska i Rumunjska, a od 11 stadiona na kojima se EURO 2020 igra diljem Europe u igru je preneseno samo njih 5. O izgledima igrača da ni ne govorimo, većinu je teško prepoznati što će posebno frustrirati nas i navijače drugih manjih zemalja, ali se Konami ipak pohvalio kako su ovom prigodom osvježili izglede Antoine Griezmanna, Cristiana Ronalda, Liam Coopera, Joakim Maehlea i Çağlara Söyüncüa. Kako su Ronaldo i Söyüncü dobili isti tretman nije nam baš jasno.

Rakitić nam je još uvijek u reprezentaciji.

No vratimo se našoj reprezentaciji. Iako danas otvaramo naš put na EURU protiv Engleske, u PES-u još uvijek nema vrlo vjerojatno člana startne jedanaestorice Joška Gvardiola koji će zaigrati na lijevom beku. Nema ni Škorića, Lovrića, Badelja, Sluge… I neće ih biti sve do kraja lipnja kada bi natjecanje već trebalo ući u knockout fazu. A možda i bolje da ne dolaze, jer pogledajte samo na naslovnoj slici kako su kreirali Brozovića, jednog od najcjenjenijih igrača na svijetu i najvećoj radilici Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Koliko Konami mari za svoju EURO 2020 licencu dovoljno govori činjenica da na njihovom Youtube kanalu uopće ne postoji trailer ili bilo kakav drugi PR materijal za natjecanje. Najveći doseg bio im je apsurdno natjecanje o popularnosti hashtagova zemalja sudionica na Twitteru. Može li lošije?

Povezano