Vijesti

Pogledajte kako God of War s PS5 nadogradnjom izgleda u odnosu na PS4 i PS4 Pro

Ako ste očekivali čuda od nadogradnje God of Wara za PS5 mogli biste se razočarati. Dobili smo upravo ono što je najavljeno – istu igru, s objedinjenim grafičkim i performance modeovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na PS4 Pro mogli ste birati hoćete li God of War igrati u 4K (checkerboard) rezoluciji u 30 FPS-a, ili u 1080p rezoluciji u 60 FPS-a. Novi mode na PS5 s jučerašnjom samo 185 megabajta teškom nadogradnjom donio je najbolje iz oba svijeta.

Tako God of War na PS5 doslovno nudi 4K (checkerboard) rezoluciju u 60 FPS-a, te ni mrvicu više od toga. Dakle, kao što to prikazuje jako dobra usporedba Youtubera ElAnalistaDeBits, nema napretka u kvaliteti tekstura, iscrtavanju detalja, osvjetljenju…

Iako nema grafičkih poboljšanja, učitavanja na PS5 uvelike su skraćena. Jedna mapa se tako učitava u 22 sekunde u odnosu na 46 s PS4 Pro, ali jasno je kako ni to nije sasvim optimizirano, odnosno može i bolje.

Ipak, performanse su nešto što ćete definitivno cijeniti. Dok na PS4 Pro u performance modeu FPS najčešće pada ispod 50, PS5 održava konstantnih 60 sličica u sekundi čvrsto poput erekcije koja će zadesiti muški dio čitatelja od 2:37.

Nakon što su skrojili dva modea iz PS4 Pro verzije ove 3 godine stare igre, gospoda iz Santa Monica studija sada se može u potpunosti posvetiti razvoju nove God of War igre radnog naziva Ragnarok.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano