Vijesti

Pokrenuta je prva masovna tužba protiv Sonyja zbog PS5 kontrolera

Prošli tjedan pitali smo vas imate li problema s driftanjem palica DualSense kontrolera. Naime, čitavim internetom masovno su se krenuli javljati ljudi nakon što te o problemu počeli izvještavati iz Kotakua. Čak 29% u anketi vas je odgovorilo da ste u nekom trenutku iskusili takav problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti odvjetnički ured koji je pokrenuo masovnu tužbu protiv Nintenda zbog istog problema s Joyconn kontrolerima, sada je isto napravio i protiv Sonyja. Prvi korak bio je prikupiti dovoljan broj zainteresiranih oštećenih kupaca, što su i napravili, a kako javlja Eurogamer – u New Yorku je tužba i službeno zaprimljena u sustav.

Tužba, čije detalje na uvid je dobio Eurogamer, navodi probleme s kojima se suočavaju PS5 igrači (priložen je i ovaj video),. Sonyju zamjeraju dugo vrijeme čekanja na pritužbe, a ne sviđa im se ni to što kupci kontrolere moraju slati na servis o vlastitom trošku. Osim toga, navodi se i kako je sustav analog palica identičan onom s PS4 koji je imao isti problem, što znači kako je Sony svjesno ignorirao problem.

Iskreno, ne sjećamo se masovnih poteškoća s driftanjem DualShock 4 kontrolera, ali tužitelji sigurno imaju nešto i da potkrijepe takvu tvrdnju. Od suda se zahtjeva suđenje pred porotom, a od Sonyja se traži novčana kompenzacija te javno priznanje i isprika.

Što će biti od tužbe pokazat će vrijeme, ali ako trebamo predviđati, navest ćemo da, barem zasad, problemi s driftanjem DualSense kontrolera nisu ni približno izraženi kao oni na Nintendo Switchu. A Nintendo još uvijek nije snosio posljedice.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano