Pompeii: The Legacy je city builder debi domaćeg studija Siscia Games

Nakon katastrofalne erupcije Vezuva uslijedila je jedna od najvećih vulkanskih tragedija u povijesti. Metri vulkanskog pepela ubili su preko dvije tisuće ljudi, ali i gotovo savršeno očuvali grad gotovo 1600 godina. Slavna iskapanja otkrila su grad gotovo zamrznut u trenutku erupcije, a igra domaćeg studija Siscia Games nastavlja se točno na trenutak tragedije, kada se kao igrač vraćamo natrag obnoviti grad.

Kroz kampanju koja se proteže kroz više od 200 godina igrači će morati koristiti svoje političke vještine kako bi upravljali stanovnicima Pompeja, navigirajući kroz složenu društvenu hijerarhiju Rimskog Carstva.

Pompeii: The Legacy je u osnovi city builder, ali i simulator vođenja ekonomije i diplomacije dijela RImskog Carstva. Igrači kroz nekoliko generacija upravljaju resursima, grade ključnu infrastrukturu, razvijaju tehnologiju i trguju s drugim gradovima u carstvu pritom ispunjavajući obveze prema autentičnim ličnostima – carevima poput Marka Aurelija, Hadrijana i Trajana.

Više o igri možete saznati na Steamu, gdje je možete i wishlistati. Izlazak Pompeii: The Legacy očekujemo negdje u 2025. godini.