Vijesti

Popularni japanski analitičar: “From Software je na meti Sonyja”

Nakon prvo-aprilske šale koja se širila internetom početkom mjeseca, o odnosu Sonyja i From Softwarea sada piše ozbiljan japanski analitičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Serkan Toto je analitičar i izvršni direktor japanske konzultantske kuće Kantan Games, čest je gost različitih panela o gaming industriji, za njegovo mišljenje se obično pita na ozbiljnom Gamesindustry.bizu te je jasno da čovjek nije prevara, a nadamo se da ne zavarava ni kod ove teme.

“Za jedan od mojih omiljenih studija, From Software iz Tokija, trenutno se priča kako je kandidat za akviziciju od strane Sonyja”, poručio je na Twitteru prije nego je izvukao čitavu povijest studija koja seže još u 80-e godine prošlog stoljeća.

Podsjeća kako je From Software krenuo kao firma koja je razvijala softver za hranilice svinja, a tek ’94. izdali su svoju prvu igru – King’s Field. Podsjeća i kako je 2014., kada je 80% dionica FS-a prodano Kadokawi vrijednost kompanije iznosila tek 30-ak milijuna dolara.

Kadokawa je japanski medijski gigant poznat prije svega po anime i mangi, a zanimljivo, Sony je početkom prošle godine kupio 1,9% udjela u toj kompaniji. Doktor Toto kaže da From Software danas vrijedi neusporedivo puno, a nakon Elden Ringa kao jednog od najpopularnijeg naslova posljednjih nekoliko godina, koji još uvijek drži vrhove ljestvica prodaje, sasvim je jasno kako ova akvizicija, ako se zaista događa, neće biti jeftina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano