Vijesti

Poslije bezbroj reizdanja Sykrima, navodno je red stigao na TES IV: Oblivion

The Elder Scrolls V: Skyrim izašao je prije 12 godina, a novog nastavka kultnog serijala nema ni na vidiku. Bethesdin glavni tim marljivo radi na Starfieldu i radit će na njemu još neko vrijeme nakon izlaska u rujnu, a da TES VI možda uopće ne izađe ni u ovom desetljeću, saznali smo na suđenju Microsofta i FTC-a. Međutim, Microsoft i Bethesda možda spremaju jedno drugo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Skyrima, koji je doživio nebrojeno reizdanja, TES IV: Oblivion nije baš najbolje ostario. Ali imamo ga u lijepim sjećanjima, stoga ne čudi ideja o njegovom remakeu. Ako je vjerovati jednom bivšem zaposleniku singapurskog Virtuos studija, razvoj remakea Obliviona povjeren je upravo njima.

U sada obrisanom Reddit postu, navodi se kodno ime Altar. Oblivion će navodno zadržati stari interni Bethesdin grafički pokretač za izvođenje fizike, a za vizualno-grafički dio bit će zadužen Unreal Engine 5. Izlazak Obliviona u modernom izdanju navodno se planira za kraj 2024. ili početak 2025. godine.

Fanovi već rade na modernom Oblivionu

Napominjemo, isti studio radi i na remakeu Metal Gear Solida 3. Glasine o remakeu te igre godinama su se provlačile među igračima, a sve je krenulo na sličan način poput ove glasine za Oblivion. Navodni leaker spominje i jedan interni projekt, Virtuosov potpuno novi naslov kojeg opisuje kao mješavinu Monster Huntera i Shadow of the Clossusa.

I dok s leakovima poput ovog treba biti oprezan, kada već neće Bethesda, Oblivion poboljšavaju fanovi. Sykblivion je remake Obliviona u engineu Skyrima, napredak istog možete provjeriti ovdje, a entuzijasti se nadaju zgotoviti projekt negdje do 2025.

Igra

Povezano