Vijesti

Potpuna integracija Discorda u PS5 samo što nije. Navodno već u narednim danima

Zanimljiv je iz tadašnje perspektive bio početak 2021. Microsoft je jako želio kupiti Discord, spominjali su se iznosi i do 10-ak milijardi dolara, a potom je sve propalo i u priču se umiješao Sony. Kupio je udio u kompaniji i dogovorena je suradnja koja bi trebala rezultirati potpunom integracijom Discorda u PlayStation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je dvije godine, a ona se još nije dogodila, odnosno jest tek u jednom manjem dijelu. Od veljače prošle godine PS4 i PS5 igrači mogu dijeliti aktivnost na Discordu, a ako je vjerovati insajderu Tomu Hendersonu s Insider Gaminga, ono najbitnije stiže jako skoro.

Navodno u sklopu 7.0 ažuriranja za PlayStation 5 zakazano za 8. 3. ove godine., a beta testiranje krenut će u narednim danima. Značilo bi to direktnu komunikaciju preko Discorda preko PS5, ali zasad nije potpuno jasno hoće li se nativni PlayStation razgovori ukloniti, integrirati u Discord, ili će oboje djelovati kao zasebne aplikacije. U svakom slučaju, kakva god da bila, integracija s Discordom olakšat će komunikaciju kod igranja cross-play naslova.

Henderson navodi još jednu bitnu stavku, zanimljivu Premium pretplatnicima. Navodno, unutar istog ažuriranja stiže mogućnost streamanja PS5 igara. Dosad ste iz clouda mogli igrati isključivo PS4 naslove, pa iako stvar funkcionira jako dobro, grafički to može biti bolje, sigurno blizu razine nove generacije konzola. Hoće li istovremeno omogućiti i streamanje na mobilnim uređajima?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano