Vijesti

Potpuno je otkriven EA Sports FC 24. Bit će nogometna platforma s više igara, a ovo je prvi gameplay prikaz

EA je upravo potpuno razotkrio EA Sports FC 24, svoju prvu nogometnu simulaciju nakon razilaženja sa FIFA-om. Osim imena, i dalje je to otprilike slična igra. Ali perspektivnija, gradit će se kao platforma, povezivat različita igraća iskustva (indirektno je natuknut i povratak menadžerske igre), pa ubuduće očekujte EA Sports FC apsolutno svugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraća se HyperMotion tehnologija u svojoj novoj generaciji. Sposobna je čitave utakmice prebaciti iz stvarnosti u engine, što će se i događati tokom sezone. Primjerice, ako Haaland postigne pogodak nekim dosad neviđenim kung-fu potezom, on će se jako brzo ažurirati u igru. EA je za potrebe animiranja igrača i fizike snimao 180 ženskih i muških nogometnih utakmica posebnim kamerama, a ove godine podatke o igračima uzimao je i od Opte kako bi umijeća igrača što zornije demonstrirao na terenu.

EA obećava i bolje matchday iskustvo, pa će utakmice počinjati s javljanjima iz studija, gdje će kao i u pravom životu, stručni komentatori – komentirati. Vjerojatno to neće biti Robert Jarni i Tomo Ivković, ali hoće neki globalno popularni komentatori (još ne znamo koji).

Poslije podužeg i pomalo napornog monologa Andrewa Wilsona i ostalih šefova Electronic Artsa, na pozornici su se izredale nogometne ikone poput Luisa Figa, Didiera Drogbe i Ronaldinha, a potom je konačno došao red i na gameplay. Koji je više cinematični trailer nego pravi gameplay prikaz. U iščekivanju nečeg konkretnijeg, ovaj prikaz ćemo secirati u narednim danima, međutim, to je to – FIFA pod drugim imenom.

EA Sports FC brojat će 19 tisuća igrača, 700 timova i 30 licenciranih liga. Među njima se ni ove godine nije pronašao HNL, ali vraćaju se Dinamo, Hajduk i Hrvatska nogometna reprezentacija. Igra izlazi 29. 9. ove godine, a kupci Ultimate Editiona igrat će tjedan dana ranije, od 22. rujna.

Svi igrači koji zaigraju EA Sports FC 24 prije prvog dana studenog dobit će oznaku “osnivača” pored imena u igri i ona će se protezati, kaže EA, zauvijek u svim narednim izdanjima. Zanimljivo, kupci oba izdanja igre, ako igraju na PC-ju ili Xboxu, dobit će mjesec dana Game Pass Ultimate pretplate.

Igra

Povezano