Vijesti

Potvrđen je Steam Deck 2 s generacijskim skokom snage

Upravo je najavljen novi, odnosno osvježeni Steam Deck. S većim OLED ekranom on je tek nadogradnja aktualnog modela. Sve o njemu pisali smo ovdje, a Valve je usput priznao razvoj potpuno novog Decka nove generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je to Valveov inženjer Lawrence Yang u razgovoru s Bloombergovim Jasonom Schreierom. Steam Deck 2 će, kaže, povećanjem snage predstavljati generacijski skok. Međutim, ne očekujte ga u prodaji naredne dvije ili tri godine.

Za razliku od nekih drugih projekata, piše Schreier, čini se da je Valve potpuno predan ovom projektu. “Puno ljudi u tvrtki su uzbuđeni zbog Decka”, poručuje Yang. Kako i nebi bili, kad je Steam Deck postigao uspjeh na svim mogućim poljima.

Osim komercijalnog uspjeha brojivog u milijunima prodanih primjeraka, Valve je s Deckom pokrenuo čitavo jedno novo tržište PC gaming konzola. Od ozbiljnih igrača na vlak je već skočio Asus s Rog Ally kojeg smo testirali i bili većinom zadovoljni, ovih dana Lenovo je lansirao Legion Go, a uskoro se očekuje i Logitechova konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano