Vijesti

Potvrđeno je, kupci diska za Star Wars Jedi: Survivor morat će preuzeti do 90GB podataka s interneta

AŽURIRANJE: Potvrdilo se ono što smo jučer rezonirali iz limitiranih informacija. Prvi igrači dokopali su se diska za Star Wars Jedi: Survivor te saznali kako on, barem na PS5, sadrži samo 62GB podataka. Budući da ukupna verzija igre sadrži 147,6GB, dolazimo do iznosa od čak 86GB dodatnog preuzimanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono još bitnije – bez interneta nema mogućnosti igranja Jedi: Survivora. Međutim, jednom kada preuzmete ostale datoteke, možete otići offline.

ORIGINALNA VIJEST: Unatoč svim mogućim metodama kompresije koje imaju hardverski ugrađene konzole nove generacije, te SSD-ovima koji eliminiraju potrebu za dupliciranjem podataka na disku, Star Wars Jedi: Survivor bit će jedan od naslova s golemim zauzećem gigabajta na diskovima.

Star Wars Jedi: Survivor zauzimat će skoro četvrtinu prostora na PS5. Ovisno o platformi, od 140GB pa na više. Oni s lošijim internet konekcijama poželjet će igru kupiti na disku, ali kako se čini, disk će u novoj avanturi Cal Kestisa biti tu čisto kao kozmetika.

Naime, jedna poznata novozelandska trgovina objavila je slike fizičkog izdanja, a na naslovnicama jasno stoji – “download required”. Što sugerira kako ćemo, disku unatoč, morati preuzimati datoteke s PSN-a ili XLivea. U najboljem slučaju to znači kako će na BluRayu biti otisnuto za taj medij maksimalnih 100GB dodataka, a ostatak će se preuzimati s interneta.

Ali, realnost je drugačija, pa će kupci diska preuzimati čitavu igru, ili gotovo čitavu – oko 100-ak GB koliko se predviđa da je razlika u odnosu na osnovne instalacijske podatke.

Kako bilo, da skratimo, bez interneta nema igranja Star Wars Jedi: Survivora. Recenzije izlaze 26. 4., lansiranje je zakazano za petak 28. 4., a hoćete li na taj dan zaista i zaigrati igru, ovisit će vjerojatno o brzini vaše internet konekcije.

Igra

Povezano