Vijesti

Predstavljeni su prvi HDMI 2.1 gaming monitori, ali s paprenom cijenom

Industrija display uređaja nekako je nespremno dočekala dolazak novih konzola. Televizori s HDMI 2.1 sučeljem još su rijetkost, a monitori su nepostojeći. Igračima koji igraju na monitorima nije pomogla ni odluka Sonyja da kompletno uklone 1440p rezoluciju s PlayStationa 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu ulijeće Acer koji je predstavio prve 4K HDMI 2.1 monitore, a koje ćete platiti i preko 2 puta više nego što ste izdvojili za next-gen konzolu.

Acer Nitro XV282K KV je gaming monitor dijagonale 28″, 4K rezolucije s podrškom za HDMI 2.1. Podržava FreeSync Premium na PC i HDR 400 što je još jedan primjer monitora s lošim HDR-om, ali to je sada već standard. Ovo je i najjeftiniji novi Acerov monitor s cijenom od $900.

Drugi Acerov monitor s HDMI 2.1 je Predator XB323QK NV koji je namijenjen profesionalnim PC igračima. Dijagonale 32″ donosi Agile Splendor IPS zaslon (Acerova tehnologija panela s ultra niskim odzivima), podržava G-Sync, HDR 400 i preporučena prodajna cijena iznosti 1200 dolara.

Treći novi monitor Predator XB273U NX nema HDMI 2.1 i namijenjen je isključivo PC igračima. Rezolucije 1440p i dijagonale 27″ svoje mjesto pronaći će u sobama kompetitivnih FPS gamera uz osvježavanje ekrana do 275Hz te stiže s Nvidijinim Reflex Latency Analyzer čipom kako biste maksimalno optimizirali odziv miša. Cijena ovog monitora iznosit će $1100.

Sva tri monitora stižu u svibnju. Iako se radi o monitorima koji vjerojatno neće zadovoljiti prosječnog konzolaša zbog visoke cijene, oni će sasvim sigurno pronaći put kod nešto entuzijastičnijih PC igrača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano