Vijesti

Predstavljeno je njezino veličanstvo, Forza Horizon 5

Rijetko kad mi se dogodi da me neka igra ostavi bez riječi. Još rijeđe, odnosno gotovo nikad se ne događa da mi najava tj. predstavljanje ostavi takav dojam da se moram prošetati oko kuće razmišljajući što sam to upravo vidio. Zato ova vijest malo kasni, jer sam ju htio napisati hladne glave. U protivnom, vijest bi bila neartikulirano vrištanje u stilu Vele i Ćosića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak, potvrđena je lokacija te Forzu Horizon 5 vozimo u prekrasnom Meksiku. Kao što su zadnje glasine i predviđale, vozit ćemo se u prekrasnim šarenim gradićima, priobalnim mjestašcima, zapanjujućim džunglama te nepreglednim pustinjama.

U recenziji prethodnika, ogroman prigovor je bio na pusti otok bez drugih igrača s kojima se možemo utrkivati ili zajedno vozikati i uživati u krajoliku. Forza Horizon 5 u najavi taj ogroman problem ispravlja na najbolji mogući način – online sesijom do stotinu igrača! U nenametljivom stilu Test Drive Unlimiteda 2, kroz Forzu Horizon 5 ćemo susretati mnoštvo drugih igrača, koje ćemo moći izazvati na dvoboj, vozikati se ili prolaziti sam Horizon festival. Potvrđen je i Battle Royale, koji je za ovaj žanr predstavljen kroz sasvim uobičajen Eliminator mode, u kojem određeni broj posljednje pozicioniranih igrača otpada nakon svakog kruga ili određenog vremena. Kroz predstavljeni AI asistent nazvan Forza Link, moći ćemo komunicirati sa drugim vozačima te ih pozivati u utrke, evente te na iznimno jednostavan način vršiti interakciju sa igračima iz sesije.

O grafičkom dijelu nema smisla gubiti riječi ili pisati nepregledne hvalospjeve. Forza Horizon 5 zaista izgleda fotorealistično, fluidno te zapanjujuće detaljno. Trailer sam nebrojeno puta zaustavio i divio se koliko je svijet jednostavno – zapanjujuć! Božje zrake u šumama, lokve vode i potoci, pijesak u pustinji, blato i prašina na makadamskim cesticama – uistinu posve novi nivo fotorealizma.

Pogledajte trailer, ne jednom već nekoliko puta. Na 4K TV-u, mobitelu sa vrhunskim ekranom – bilo čemu. Pogledajte i divite se.

Forza Horizon 5 izlazi 23. studenog za Xbox One, Xbox Series S/X te PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano