Premda zauzimaju posebno mjesto u njegovom srcu, EA gasi omiljene Battlefield naslove

Dok se bližimo 15. godišnjici Battlefielda 1943 te Bad Company 1 i 2, Electronic Arts je zaključio kako je najbolje da im se zahvali njihovim gašenjem.

EA i DICE su potvrdili kako će od 28. 4. ukloniti ta tri Battlefield naslova sa svih digitalnih trgovina, što znači da od tog datuma nećete moći doći do njih osim na dva načina. Ilegalnim putem, torrentiranjem, ili nabavkom rabljenog diska. Uz to, priprema se teren za gašenje online podrške za svo troje, što će uslijediti 8. 12. Posebno će to pogoditi Battlefield 1943 kao jedinu od tri igre koja je always online.

“Iako ovi naslovi zauzimaju posebno mjesto u našem srcu, sada se veselimo stvaranju novih uspomena zajedno dok pomičemo fokus na trenutna i buduća Battlefield iskustva”, poručuju iz EA-a. Zanimljivo, EA je inicijalno spomenuo i Mirror’s Edge, od kojeg je u međuvremenu odustao ili je samo došlo do pogreške u komunikaciji.

Očuvanje igara jedan je od gorućih problema gaming industrije. I dok svi pozivaju na prezervaciju igara i očuvanje kulture igranja, velikim izdavačima je to u redu dok ne stvara trošak.