VijestiZanimljivosti

Press X For Trophies je naslov koji sprda scenu skupljača laganih platina od par kuna

Platine su izgubile smisao“, zaključili smo prije nekoliko mjeseci. PlayStation Store preplavljen je smećem, odnosno igricama s jednom jedinom svrhom. Svrhom koja nije igranje, već skupljanje laganih platina u par minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako sada imamo specijalizirane izdavače i developere koji su praktički iscrpili sve načine kako napraviti drugačiju igru a koja će u srži ostati ista – dati će platinu na najprostiji mogući način. Sve su ideje već potrošene, toliko da su nemoralni developeri sada krenuli plagirati retro mini igre, poput onih s jednokratnih kopija Game Boya iz 80-ih i 90-ih. Za dolar ili tri možete doslovno kupiti nekoliko platina.

Tako stižemo i do apsurda da platinasti trofej za Red Dead Redemption 2, za koji je potrebno izdvojiti 200-ak sati, ima jednaku vrijednost poput jednog Donut Breaka za kojeg treba izdvojiti 5 do 10 minuta. Platine su postale leglo apsurda, a to će pokušati ismijati jedan developer koji je osnovao tvrtku samo za tu svrhu.

“Ovih dana stvari su lakše”

Press X For Trophies pojavio se na PlayStation Storeu kao nadolazeća igra. Izdavač je tvrtka Game Achievements Ltd i, kako se čini, jedini joj je cilj ismijavati ono u što se pretvorila scena kolektora platianstih trofeja.

“Igre su nekada rađene da bi bile izazovne. Ovih dana stvari su lakše”, navodi se u opisu. “Press X For Trophies je igra napravljena da pomogne širiti svijest o tome kako se svijet igranja mijenja”, otkriva developer, a zatim poručuje da nema ironičnijeg načina da to napravi nego kroz repliku sistema prikupljanja trofeja.

Kada će Press X For Trophies izaći i kako će se točno igrati tek trebamo saznati. U svakom slučaju, podržavamo igre koje će skrenuti pažnju na nonsens u koji se pretvorilo skupljanje trofeja, a ovaj naslov držimo na radaru.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra