Prije nego li je ugašen Tango Gameworks, Hi-Fi Rush 2 bio u pripremi za nastavak

Ne stišavaju se reakcije na Microsoftovo gašenje omiljenih Bethesdinih studija. Ovog tjedna ugasio je Arkaneov studio u Austinu (Prey, Redfall) te Tango Gameworks, što je osobito rezoniralo s fanovima, budući da je Tango bio jedini njihov studio u Japanu, a njihova posljednja igra sjajno prihvaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji Game Pass hit Hi-Fi Rush igrači su obožavali, a čelnici Xboxa tepali su mu kao golemom postignuću po svim metrikama. I dok je gašenje Arkane Austina donekle opravdano katastrofalnim Redfallom, novinar Jason Schreier iz razgovora sa zaposlenicima Microsofta i Tanga nije uspio izvući neki konkretan razlog gašenja japanskog studija.

Šok i nevjerica

Štoviše, na Bloombergu piše kako su svi šokirani. Oba studija planirala su nova zapošljavanja te zauzimala pozicije za nove velike projekte. Jedan od njih bio je i nastavak Hi-Fi Rusha, saznaje Schreier. Istovremeno, Arkane je predlagao razvoj “imerzivnog sim naslova” poput Dishonoreda.

Schreier dodaje kako je cilj ove “reorganizacije” smanjiti broj projekata Bethesde/Zenimaxa i staviti veći fokus na iste. Međutim, kozmetičke i praktične rekonstrukcije idu dalje i ovo nije kraj, nagovješćuje novinar.