Vijesti

Prije nego što je otkazan, nastavak Immortals Fenyx Risinga trebao je potpuno odstupiti od Ubisoftove open world formule

Nastavak jako dobrog Immortals Fenyx Risinga bio je neko vrijeme u razvoju kod Ubisoftovog studija u Quebecu. VGC je tada pisao o settingu na Havajima i polinezijskoj kulturi, a sada se na taj info nadovezao i Axios.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirala se mješavina gameplay mehanika iz Elden Ringa i Zelde: The Wind Wakera, a sve bi se odvijalo na otočju koje bi uključivalo Havaje, Tahiti, Uskršnje otoke i Novi Zeland.

Glavni lik stjecao bi naklonost polinezijskim bogovima koji bi mu, kao i u prethodniku, pružali posebne moći. Navodi se specifična moć mijenjanja oblika, a jedan bitan dio gameplay petlje uključivao bi i svijet koji se preobražava ovisno o igračevim odlukama.

“Cilj je bio razviti igru bitno različitu od ostatka Ubisoftovog portfelja”, izvor je ispričao Axiosu. Umjesto nebrojenih oznaka, igrači bi se sami snalazili praćenjem tragova životinja, smjera puhanja vjetra ili položajem zvijezda, pri čemu je uzor u orijentaciji bio Elden Ring. Za razliku od prethodnika, Immortals 2 odbacio bi naratora, naglasak na puzzle bio bi manji, a veći značaj pružio bi se odlukama igrača.

Angažirani su i polinezijski konzultanti, razvijen je i interni demo, ali projekt je sa svim time postao preambiciozan te, najbitnije od svega, znatno skuplji od jedinice. Ubisoftu, koji iza sebe ima prilično teške godine, rizik je bio prevelik te se čini da nikad nećemo zaigrati ovaj naslov.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano